ANTALYA / KAŞ - Ova İlkokulu

Ova İlkokulu

OVA MAHALLESİ OKUL SOKAK NO 9 / KAŞ/ANTALYA
Vizyon
Ülkemize, hayat boyu öğrenmeyi hedef edinen, toplumla özdeşleşmiş, sağlıklı, mutlu, evrensel değerleri benimseyen, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, okuma bilinci kazanmış, okuduğunu anlayan ve sorgulayan, kendini gerçekleştirme yolunda adımlar atabilen ve başarma hazzına erişmiş bireyler kazandırmaktır.
Misyon
Üreten ve özgürce düşünen, öğrendiklerini davranışa dönüştürebilen, okul kültürüne uyan, ulusal ve evrensel değerlere bağlı, sürekli gelişmeyi hedef edinen, bilimsel ve sanatsal etkinliklere değer veren bireyler yetiştirmek.
Başarılar
KLİMA
Ulaşım
Antalya ve Fethiye tarafından gün içinde hareket eden Batı Antalya araçları ile ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi içerinde kalan Ova Beldesi; Akdeniz Bölgesi’nde, Kaş-Fethiye Devlet Karayolu üzerinde kurulmuş bir yerleşim yeridir. Antalya İli, Kaş İlçesi’ne bağlı olan belde 2009 yılı itibari ile 4514 kişilik bir nüfusa sahiptir. Antalya Merkezine 240 km, Kaş İlçesi’ne 40 km ve Fethiye İlçesine ise 70 km uzaklıktadır. Belediye teşkilatı 1992 yılında kurulmuştur.
Antalya Merkezine 240 km, Kaş İlçesi’ne 40 km uzaklıktadır.
Proje Çalışmaları
TEMA Vakfı ile birlikte AĞAÇ KARDEŞLİĞİ PROJESİ yürütülmektedir. SIFIR ATIK-OKULUM TEMİZ-EKO OKULLAR PROJELERİ UYGULANMAKTADIR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Plant a Tree To Your School Garden For Me "(Benim için okul bahçene bir ağaç dik ) e-TWİNNİNG Projemiz kapsamında okul bahçesi ağaçlandırılmış ve renklendirilmiştir.